Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.01.2017 09:03 - Френска селска торта
Автор: ivaninapanova Категория: Рецепти   
Прочетен: 771 Коментари: 0 Гласове:
0



 НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  • За блатовете:
  • image1 бр. яйце
  • image150 г захар
  • image50 г масло
  • image2 с.л. мед
  • image2 ч.л. сода
  • image400 г брашно
  • image200 мл прясно мляко
  • За крема:
  • image900 мл заквасена сметана
  • image10 с.л. захар
  • image200 г орехи
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ Разбиват се яйцата и захарта, после бавно се добавят млякото, меда, содата и маргарина. Получената смес се вари на бавен огън до получаването на златист цвят (около 30 минути). Докато е още топла сместа, се изсипва брашното и се омесва. От полученото тесто могат да се оформят 7-9 топки, всяка с тегло около 85 г. Всяка топка се разточва на много тънка кора с диаметър 28-30 см, дебелина 3 мм и се пече. За една торта се използват само пет от блатовете. 
Крем: на ръка се разбъркват сметаната и захарта и се намазва всяка кора, след което се посипва с орехи. 
Тортата се прави само с 5 (пет) блата. Така приготвената торта се увива във фолио и се оставя поне 5 часа в хладилник



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivaninapanova
Категория: Рецепти
Прочетен: 15872
Постинги: 26
Коментари: 0
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930